רגישות

האדם הרגיש, לעיתים ובאופן מפתיע, לא באמת מודע לכך שהוא כזה, אפילו בגילאים מבוגרים.
מרוב מאמץ של שנים להידמות לכלל ולרוב, הוא לא מחבר את סך כל נקודות חייו לכדי מיקשה אחת. הוא עלול בטעות לחשוב, כי הוא פשוט שונה ובלתי יוצלח ביחס לכלל… ואת הרושם הזה ננסה להתחיל לתקן פה במאמר.
בואו ניקח כמה סיטואציות ונראה אם תחושו הזדהות עמוקה שתעלה חיוך על פניכם… כי אם בחרתם להמשיך לקרוא אחרי הכותרת, סיכוי גבוה שאתם נכללים בקטגוריית ה"אדם הרגיש".
האם קרה לכם פעם שזר גמור שפך בפניכם את ליבו וסיפור חייו?
האם קרה לכם שחזרתם מאירוע רב משתתפים והרגשתם מרוקנים אנרגטית לגמרי?
האם אתם אוהבים לבלות זמן איכות עם עצמכם ונטענים חיובית מכך?
האם קרה לכם שראיתם סרט וכבר בתחילתו ידעתם איך הוא יסתיים?
האם קרה לכם שהייתם עדים לסיטואציה בה נגרם עוול למישהו שלא בצדק והתערבתם לטובתו? בקיצור, הנקודה היא שלהיות אדם רגיש, זה לא כמו ש"הרחוב" חושב בטעות, להיות אדם שנעלב בקלות או שדמעתו מצויה. אלא, זה מכלול של סך התנהגויות, רגשות ומחשבות המחייבות מודעות פנימית. אדם רגיש, הוא אדם שמבחינה רוחנית קיבל "תוספות" ויכולות יוצאות דופן, שלאו דווקא באות לידי ביטוי מלא וממצה, ממספר סיבות.
בבואנו לעסוק במשמעויות הנרחבות של להיוולד כאדם רגיש במיוחד, עלינו לשים לב כי זו תכונה אחת באישיותנו, מסך כל תכונותינו. אם נשכיל להשתמש בה לטובתנו ולטובת הכלל, היא יכולה להיות המתנה הגדולה ביותר שקיבלנו 🙂 עם השנים ואחרי הרבה ניסוי וטעייה, יש באמתחתי ארגז מלא בכלים קטנים וברי ביצוע, היכולים לשפר את חיי הרגיש באופן כזה שהוא יתחיל להפיק תועלת מרובה מתכונה זו.
שלכם ובשבילכם,
אריאל
מטפלת רגישה לאנשים וילדים רגישים במיוחד 😊

Comments are closed.