הפרעות אכילה

הפרעות אכילה
מהן הפרעות אכילה?

הפרעות אכילה

הפרעות אכילה הינן בעיות בריאותיות חמורות המשפיעות באופן קשה על כל תחומי החיים של הסובלים מהן: רגשיים ופיסיים.

למרות שרוב הגורמים להפרעות אכילה עדיין לא ברורים, הן נחשבות למצבים ההולכים ומחמירים עם הזמן, והן בעלות פוטנציאל הרסני ביותר, אפילו עד מוות.

שרות הבריאות הציבורי בארה"ב מעריך שלכ-70 מליון איש ברחבי העולם סובלים מהפרעות אכילה  ובמהלך חיי אדם, ימותו בערך 50,000 איש כתוצאה מההפרעות הנוראיות הללו.
הפרעות אכילה אינן עושות הבחנה בין קבוצות גיל, מעמד או מין. הן יכולות להתפתח אצל כל אחד. נתן למצוא הפרעות אכילה אצל ילדים צעירים בני 3, כמו גם אצל מבוגרים בני תשעים. למרות זאת, טווח הגילאים הנפוץ ביותר לתחילת התפתחות ההפרעה הוא אי-שם בין גיל 12 ל-18.

מהם הגורמים להפרעות אכילה?

בניגוד למה שרגילים לחשוב הפרעת אכילה אינה קשורה אך ורק למחשבות ורגשות שליליים לגבי הגוף, המשקל ואוכל.
קיימים גורמים נוספים שאינם קשורים ועשויים להביא להתפרצות הפרעת האכילה:
איבוד שליטה, חרדה, אשמה, סירוב להתבגר ולהשתנות, וצורך בתשומת לב, אלה רק חלק מהמרכיבים האפשריים של הפרעות אכילה, למרות שעדיין לא הצליחו לבסס שום סיבה מוגדרת.

סוגים עקריים של הפרעות אכילה והנזקים שלהם

1.אנורקסיה – שהיא הרעבה עצמית המביאה לתת משקל של הגוף עד לסכנת חיים.

2.בולמיה-  שהיא אכילה כפייתית וטיהורה על-ידי הקאות ו/או משלשלים. לבולימיים עשוי להיות משקל תקין ולעתים תנודות במשקל, אך נדיר שהם יחוו משקל מאד נמוך שמאפיין אנורקסיה.
גם כאשר המשקל עצמו אינו נמוך באופן מסוכן, עשויים בולמוסי האכילה, ההרעבה העצמית וההקאות לפגוע בסדירות המחזור, להביא למחלות לב ולסכן את חיי הסובל ממנה.
3.אכילת-יתר כפייתית – המאופיינת באכילה מוגזמת ומלווה בעודף משקל עשויה להביא לסוכרת, מחלות לב, לחץ דם גבוה, קשיי פיריון, פגיעה חברתית ובין אישית, פגיעה בדימוי הגוף והערך העצמי ועוד.

למה בדרך כלל מטפלים בהפרעת האכילה מאוחר מדי ?
ומטפלים רק כשהיא מביאה לבעיה בריאותית חמורה
זאת מכיוון שלסובלים מהפרעת אכילה או לסובבים הקרובים אליו קשה בד"כ להבין שקיימת הפרעת אכילה. בנוסף, בני נוער רבים שלוקים בהפרעת אכילה מצליחים להסתיר את ההפרעה שלהם ממשפחותיהם למשך חודשים ואף שנים.ואם כבר הסובלים מהפרעת האכילה או הסביבה הקרובה להם כבר הבחינו בבעיה, בדרך כלל קיימת הכחשה מסיבית לגביה, ולרוע המזל ההפרעה אינה מטופלת

איך מטפלים בהפרעות אכילה?.

נזקים פיסיים ונפשיים וסכנת המוות הממשית הנשקפת ללוקים בהפרעות אכילה, מדגישים את חשיבות הטיפול בהפרעות. הטיפול כולל הן תוכנית תזונתית-רפואית הממוקדת בהשגת ושמירה על משקל תקין והן התערבויות פסיכולוגיות.

לעזרה במציאת מטפל/ת בחיפה לטיפול בהפרעות אכילה  התקשרו 055-6817644

 

Comments are closed.