חרדה חברתית

חרדה חברתית

resized_78194512-300x200
הסימפטומים של חרדה חברתית רבים ומגוונים.
ישנם החרדים לשתות, לאכול, לדבר או לכתוב כאשר אנשים אחרים מסתכלים עליהם או נמצאים בקרבתם. ישנם החרדים להכנס למלתחות או לשירותים ציבוריים, ויש את אלו שאינם חשים בנוח ומפחדים מכל מצב חברתי אשר יהיה. אנשים אלו נחרדים ומותשים פיסית מפעילויות יומיומית רגילות, עובדה המובילה אותם להמנע מפעולות בסיסיות כגון: הליכה לבית הספר או לעבודה.

לסובלים מחרדה חברתית יש בד"כ בעיות במערכות יחסים וביכולת לשמור על קשרים חברתיים וחברים. גם אם יש להם חברים, הם אינם יכולים ליהנות מלצאת לבלות איתם, או מלשהות איתם באירועים ומפגשים חברתיים.

חמישה מהתסמינים הנפוצים ביותר לסובלים מחרדה חברתית הם:

1.  הסמקה לעיתים קרובות במצבים חברתיים.

2. הזעה מרובה בחברת אנשים.

3. רעד כאשר מתקרבים או מדברים לכיוון שלהם.

4. בחילה במצב חרדתי עד כדי הקאה.

5. קושי קיצוני בדיבור במצבים חברתיים.

 חרדה חברתית מתפחת בעיקר בילדות או בשנות העשרה המוקדמות.

חרדה חברתית עשויה להיראות אחרת אצל ילדים לעומת מבוגרים מכיוון שלילדים חסרה ההבנה והמודעות של הגורם לחרדה, לעומת מבוגרים שמודעים בדרך כלל לבעיה שלהם. ילדים עם חרדה חברתית עלולים לכעוס מאוד כאשר כופים עליהם להיפרד מהוריהם, להגיב בכעס רב כשעליהם להתמודד עם מפגש חברתי, לא להסכים לשחק עם חברים מהגן או מבית הספר, להתלונן על חולי פיזי כדי להמנע מהליכה לגן או לבית ספר ועוד…

 חוקרים סבורים שחרדה חברתית עוברת בירושה, ולכן אם אחד מבני משפחתך סובל מכך, את/ה או ילדך נמצא/ת בסיכון גבוה יותר לפתח אותו.

לאנשים הסובלים מחרדה חברתית ישנה נטיה "לטפל" בעצמם ע"י לקיחת סמים ואלכוהול כדי לנסות להירגע, דבר זה המוביל לבעיות גרועות יותר ואף להתמכרות.

לעזרה במציאת מטפל/ת בחיפה לטיפול בחרדה חברתית התקשרו 055-6817644

 

Comments are closed.